АО Травма Україна

aotraumaukraine@yahoo.com

Новини

Головна >>> Архів подій

Інновації в навчанні та практичній хірургії як наслідок боротьби з COVID-19

15 лютого 2021
2020 рік пройшов під знаком пандемії COVID-19. Зважаючи на майже два мільйони втрачених життів та близько ста мільйонів підтверджених випадків на початку 2021 року, COVID-19 зібрав багатий урожай. Істотним був і його соціальний, політичний, економічний вплив. Найбільше навантаження припало на систему охорони здоров’я.

COVID-19 змінив те, як ми живемо і працюємо. Щоб дати йому належну відсіч, необхідно було відшукати нові технологічні рішення, і сфера охорони здоров’я не стала винятком: обраний президент фонду AO Флоріан Гебхард (Florian Gebhard) зрозумів це одним із перших. Як медичний керівник відділення травматології та ортопедії, хірургії кисті, пластичної та реконструктивної хірургії в медичному центрі університету міста Ульм, він очолив впровадження удосконалених систем забезпечення для травматологів, які розроблялись кілька років і виявились одними з найкращих ще за п’ять років до цього моменту.

Одним з прикладів є об’єднання систем штучного інтелекту та аналізу даних з системою цифрової підтримки для забезпечення практикуючих лікарів додатковими можливостями в процесі аналізу та прийняття рішень в операційній. «Ще в 2019 році майбутнє оснащення операційних цифровими технологіями видавалось чимось яскравим», — наголошує Гебхард, — «однак передбачалось, що найбільше для цього буде зроблено протягом наступних п’яти – десяти років.»

Іншим прикладом є стрімке впровадження нових цифрових форматів, включно з конференціями та мережевими інструментами, для розповсюдження інформації по всьому світу. Сьогодні користувачі можуть допомагати людям в усьому світі ефективніше завдяки технологіям, які ще рік тому були недоступні.

Ця ситуація торкнулась і передачі знань та навичок у формі курсів, конференцій та семінарів, що є одним з ключових видів діяльності АО, а також сприяння прямому обміну інформацією між практикуючими лікарями з віддалених куточків планети. «Нові високорозвинені системи конференцій дозволяють нам встановлювати прямі зв’язки між операційними, розташованими далеко одна від одної», — каже Гебхард. Завдяки цьому зовнішні експерти можуть віртуально побувати майже в будь-якій операційні, наприклад, щоб допомогти порадою у випадку дійсно складної процедури.
 
"Врешті-решт, наслідки пандемії були не лише негативними, вона створила і величезні можливості. З точки зору АО, тепер ми повинні скористатись ними для нашої місії та нашого контенту, щоб і надалі надавати освітні послуги «золотого стандарту» в усіх країнах світу».
Флоріан Гебхард, обраний президент Фонду АО (Florian Gebhard, AO Foundation President-Elect)
Переклад українською та адаптація АО Травма Україна
джерело: https://www.aofoundation.org/who-we-are/about-ao/news/2021/2021_01-covid-19-drives-innovation-in-surgical

Вам також може бути цікаво:

Навчальні плани, можливості стипендій, підвищення кваліфікації викладачів і багато іншого
Можливості фінансування, галузі досліджень, інструменти навчання і багато іншого
Поділіться своєю пристрастю, досліджуйте свої привілеї, розширте свою мережу та приєднуйтеся до спільноти AO Trauma

Залишайтеся на зв'язку !

Зв’яжіться з нами і станьте учасником AO Trauma Україна або підпишіться, щоб отримувати останні новини та оновлення